Mikä on Ergo?

 

Yksinkertainen määritelmä ergolle on ”kuntoiluun tarkoitettu laite, joka mittaa tehtyä työtä”. Yleisimpiä ergoja ovat kuntopyörä ja soutulaite.

Suurin etu ergoilla harjoittelussa on suorituskyvyn seurantamonitorin kautta saatu jatkuva palaute. Tämä mahdollistaa oikean vauhdin, harjoitustehon ja sykealueen hyödyntämisen jokaisessa harjoituksessa.

Ergot mahdollistavat tarkan harjoittelun lisäksi kunto- ja tehontuottokyvyn testauksen.

Ergoja käytetään laajasti ympäri maailmaa mm. huippu-urheilun, armeijan sekä pelastusvoimien harjoittelussa sekä testauksessa.

Miksi soutu?

 

Concept2 -soutuergo on yksinkertaisesti paras mahdollinen laite aerobisen- ja anaerobisen peruskunnon rakentamiseen. Sulava, kokovartalon liike ilman iskutusta sekä miellyttävä ergonomia tekevät soutulaitteesta täydellisen harjoitusmuodon kaikille.

Tutkimusten mukaan soutu on yksi terveellisimmistä sekä eniten energiaa kuluttavista harjoitusmuodoista. Soutuliikkeessä työskentelee yli 85% ihmiskehon lihaksista, joka tekee siitä ylivoimaisen vaihtoehdon kehittää kestävyyskapasiteettia, lihasvoimaa sekä vähentää kehon rasvaa.

Miksi hiihto?

 

Concept2 -hiihtoergo on tuonut maastohiihdon kaikkien saataville ympäri vuoden. Aivan kuten soutuergo, hiihtoergo kehittää koko kehon voimaa ja kestävyyttä.

Kun soutu on pääasiassa takavetoinen liike (vartalon ojennus), hiihto on ensisijaisesti etuvetoinen liike (vartalon koukistus), mikä tekee siitä täydellisen täydennyksen soutuun.

Miksi pyöräily?

 

Watt-pyörä on markkinoiden monipuolisin ja tehokkain kuntopyörä, jonka ergonomia ja käytettävyys on vertaansa vailla. Watt-pyörällä on laajat ominaisuudet eri kuntoisten ihmisten harjoitteluun sekä sillä voidaan tehdä tarkkoja kunto- ja seurantatestejä.

Watt-pyörän ehkä paras ominaisuus suhteessa muihin ergoihin on, että sillä voidaan hioa myös jalkanopeutta muiden ergojen ollessa liikkeenä suhteellisen hitaita.

Lukuisat huippu-urheilijat ja ammattilaisjoukkueet herkistävät pelikuntoon nopeilla ja lyhyillä intervalleilla, joiden kadenssit (pyörimisnopeudet) ja tehoa-alueet ovat määritelty yksilöllisesti optimaalisiksi. Esimerkiksi tenniksen 2-kertainen olympiavoittaja Andy Murray käyttää kestävyysharjoittelussaan Watt-pyörää.