Voimaa & Kondista

Fysiikkavalmennusta nuorille ja aikuisille

Fysiikka Studio
Urheilijat
Valmentaja

Haluatko treenata kuin urheilija?

Lisää suorituskykyä, hyvinvointia ja sporttisuutta

Monipuolista ja laadukasta treeniä

Opi oikeat ja turvalliset suoritustekniikat

Enemmän terveitä treenipäiviä

Pelaa ja voi paremmin

Nuoret urheilijat

Oikeanlainen fysiikkaharjoittelu ja perusteiden oppiminen on elintärkeää nuoren urheilijan kehityksessä. Valitettavasti tämä jätetään liian usein huomiotta. Lajitaidon kehittäminen on tietysti myös tärkeää, mutta perusominaisuuksien ja atleettisuuden kehittämistä ei pidä unohtaa.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki nuoret urheilijat, jotka haluavat oppia lisää fysiikan kehittämisestä sekä hyvän harjoittelun perusteista.

Ota yhteyttä

Aikuisharrastajat

Fysiikkavalmennus ei ole vain urheilijoille. Siitä hyötyvät kaikki, jotka tarvitsevat apua kehonsa vahvistamiseen, toimintakyvyn edistämiseen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn tai kuntouttamiseen. Tuemme sinua parempiin pelisuorituksiin myös harrastuksessasi.

Me tiedämme kuinka treenaaminen oikein, laadukkaasti ja monipuolisesti voi auttaa sinua pelaamaan ja voimaan paremmin. Ota siis yhteyttä jo tänään!

Ota yhteyttä

Treenaa kuin urheilija

 

Sport Labin fysiikkavalmennus pohjautuu huippu-urheilijoiden käyttämiin ja hyväksi havaittuihin harjoitusmetodeihin, sovellettuna aikuisurheilijoiden ja kuntoilijoiden tarpeisiin - iästä ja kuntotasosta riippumatta. Me uskomme että perusominaisuuksien kehittäminen ja monipuolinen fysiikkaharjoittelu on avain menestykseen!

Sport Labin fysiikkavalmennusohjelma perustuu liikuntatieteelliseen tutkimustietoon, kokemukseemme eri ikäisten harrastajien ja huippu-urheilijoiden valmennuksesta sekä näkemykseemme turvallisista ja tehokkaista harjoitusmenetelmistä.

Valmennuksemme lähtökohdat ovat aina kaikilla asiakkailla liikkuvuuden ja lihastasapainon kehittäminen, turvalliset suoritustekniikat, voiman ja liikkeenhallinta, peruskestävyys sekä harjoittelun lajinomaisuus.

Valmennamme nuoria ja aikuisia yksilökohtaisesti tai pienryhmissä pääkaupunkiseudulla erikseen sovittavissa harjoitustiloissa.

Valmennuksestamme saatavista hyödyistä voit lukea tarkemmin referensseistämme.

Sport Labin fysiikkavalmennusasiakkaana saat

  • Ammattitaitoisten valmentajien ohjausta 1-4 kertaa kuukaudessa
  • Henkilökohtaisen kehityssuunnitelman ja harjoitusohjelmoinnin
  • Fysiikkatestaus erikseen sovittavina testipäivinä
  • Selkeät ohjeet ja videot omatoimisiin harjoituksiin

Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja yksityisvalmennuksesta tai valmennusryhmistä.

Ota yhteyttä

Mitä on fysiikkavalmennus?

 

Strength & Conditioning -tieteenalan juuret ovat 70-luvun amerikkalaisessa yliopistourheilussa, josta se on sittemmin kehittynyt maailmanlaajuiseksi valmennusopiksi ja tavaksi harjoitella fysiikkaa. Alan ensimmäinen ja suurin kattojärjestö on National Strength And Conditioning Association, jonka missio on edistää maailmanlaajuisesti fysiikkavalmentamista urheilutieteen ja sen käytännön soveltamisen kautta. Muita alan suuria kattojärjestöjä ovat Iso-Britannialainen UKSCA ja Australialainen ASCA. Nykyään ala on hyvin käytännönläheinen ja poikkitieteellinen, jossa rajapintoja mm. urheilututkimukseen, teknologiaan, lääketieteeseen, psyykkiseen valmennukseen, fysioterapiaan ja kuntoutukseen.

Fysiikkavalmennus on pähkinänkuoressa

  • Toiminnallisuuden ja suorituskyvyn kehittämistä
  • Loukkantumisten ennaltaehkäisyä
  • Perusominaisuus- ja monipuolisuusharjoittelua
  • Yleistaitavuuden kehittämistä

Modernissa fysiikkavalmennuksessa pyritään myös hyödyntämään testausta ja urheiluteknologiaa suorituskyvyn eri osa-alueiden kehityskohteiden tunnistamiseksi ja kehityksen seuraamiseksi.

Käytännön tasolla fysiikkavalmentaja on monesti se henkilö, joka tuo tarvittavaa monipuolisuutta lajiharjoitteluun ja kuntoiluun. Fysiikkavalmentaja pyrkii myös soveltamaan tutkimustietoa ymmärrettävään ja käyttökelpoiseen muotoon ja hyödyntää sitä tehokkaasti valmennuksessa.

Ehkä suurin väärinymmärrys fysiikkavalmennuksesta puhuttaessa on, että urheilijoiden käyttämät metodit eivät sovi harrastajille ja kuntoilijoille. Päinvastoin. Kaikkien tulisi harjoitella yhtä laadukkaasti ja samoja periaatteita noudattaen kuin urheilijat tekevät. Erityisesti silloin kun harjoitteluun käytettyä aikaa ei ole käytössä niin paljoa kuin urheilijoilla on. Tällöin harjoittelun monipuolisuus ja laatu nousevat ratkaisevaan asemaan.

Fysiikkaharjoittelu on olennainen osa niin kilpa- ja huippu-urheilua, kuin monipuolista harrastamista ja kuntoilua – kaiken ikäisillä.

Referenssit

 

Voimme ylpeänä todeta että olemme vuosien saatossa toimineet edelläkävijänä ja vastanneet Suomen parhaimpien juniorien ja huippu-urheilijoiden fysiikkavalmennuksesta.

Tässä muutamia kommentteja urheilijoiltamme

Emilia Soini

Squash | 5x Suomen mestari | PSA #51 | EM 6.

 

Olen oppinut tosi paljon fysiikkatreenaamisesta ihan painonnostotekniikasta lähtien, treenien jaksottamiseen ja suunnitteluun, mikä auttaa urheilijana kokonaisuutena. Tietysti fyysiset ominaisuudet on parantunut ensisijaisesti, mutta minun mielestä oikeanlaisen ja järkevän treenaamisen ymmärtäminen on ollut tosi tärkeä asia siinä rinnalla.

Treenejä on ollut erilaisia. Punttia, cardiota, plyoa yms. Alussa kaikki tuntui hankalalta ja uudelta, mutta olen kyllä oppinut tosi paljon lyhyessä ajassa ja nykyisin voisin tehdä fysiikkaa vaikka joka päivä, varsinkin kun se on niin monipuolista. Puntilla nousee enemmän rautaa ja hyvällä tekniikalla, cardio tulokset parantunut, sykkeet tippunut, seurantatesteissä tulokset parantunut ja olen mennyt eteenpäin omassa lajissani näiden takia.

Suosittelen Sport Labin fysiikkavalmennusta kenelle tahansa! Varsinkin huippu-urheilijalle, joka haluaa monipuolista fysiikkavalmennusta ammattitaitoiselta valmentajalta, joka on hyvin omistautunut työlleen ja valmennettavilleen.

Emilia_Soini_Sport_Lab_squash

Airi Mikkelä

Sulkapallo | 6x Suomen mestari | BWF #48 | 2x EM 9.

Airi_Mikkelä_Sport_Lab_sulkapallo

 

Koen että olen kehittynyt tosi paljon fyysisiltä ominaisuuksiltani, sekä voima- että kestävyyspuolella fysiikkavalmennukseni ansiosta. Olen myös oppinut tosi paljon ymmärtämään laadukkaasta treenaamisesta ja fysiologisista jutuista. 

Treenit ovat yleisesti tosi tiukkoja ja tehokkaita ja usein saa puskea ihan äärirajoille, mikä on tietysti kivaa. Valmennus on sopivan tiukkaa ja vaativaa, silleen jämptiä! Harjoittelussa on myös todella monipuolisesti kimmoisuutta, voimaa ja kestävyyttä ja muitakin mielenkiintoisia juttuja.

Kroppa on myös pysynyt kasassa koko urheilu-uran ilman mitään isompia vammoja ja varmasti paljon hyvän fysiikkatreenauksen ansiosta.

Suosittelen Sport Labin fysiikkavalmennusta erityisesti mailapelaajille, mutta myös kenelle vaan joka haluaa treenata tehokkaasti ja oppia uutta.

Riina Koskinen

Squash | 4x SM hopea 1x SM pronssi | PSA #98 | Alle 19-v. joukkue EM-hopea

 

Fysiikkavalmennus on auttanut minua tosi paljon! Niiden mukana on tullut monipuolisuutta ja järkevämpää rakennetta treenaamiseen. Voimaharjoittelussa tekniikat ovat hiotuneet huomattavasti paremmiksi sekä fysiikkatreenit ovat olleet hyvä lisä perusharjoitteluuni.

Treenit ovat olleet monipuolisia ja lajiani tukevia. Olemme tehneet mm. punttia, cardiota, kimmoisuutta ja ketteryyttä. Aiemmin fysiikkaharjoitteluni oli oikeastaan pelkkää punttia joten muut osa-alueet olivat hieman vaikeampia. Varsinkin juoksuharjoittelu, joka on nykyään ehkä mieluisin treenimuotoni.

Suurimmat hyödyt fysiikkaharjoittelusta olen huomannut kentällä. Liikkuminen on helpompaa ja sähäkämpää. Jaksan myös paremmin kuin aiemmin. Olen myös saanut ulkopuolisilta palautetta että fysiikkani on mennyt roimasti eteenpäin. Tietysti huomaan kehitykseni punttituloksissa sekä muissa aerobisissa harjoituksissa. Oma normaali olotilani on myös kohentunet selkeästi. Olen pirteämpi ja hyväntuulisempi koko ajan.

Suosittelen Sport Labin valmennusmetodeja kelle vain joka haluaa erittäin hyvää fysiikkavalmennusta. Ei haittaa onko aloittelija, harrastaja tai kilpa-urheilija, valmentaja suunnittelee harjoitukset yksilölle sopiviksi ja tavoitteen mukaan. Tuntuu että jokaisessa harjoituksessa oppii koko ajan jotain uutta.

Riina_Koskinen_Sport_Lab_squash

Roni Hietaranta

Tennis | Alle 21-v. Suomen mestari | Yleinen SM pronssi | 3x ITF turnauksen voittaja | Finnish Tour finalisti

Roni_Hietaranta_Sport_Lab_tennis

 

Fysiikkatreenit ovat auttaneet minua erittäin paljon. Kehitystä on tapahtunut runsaasti jokaisella osa-alueella. Suurimmat hyödyt jotka olen huomannut on voimatasojen, kimmoisuuden ja kestävyyden huomattava kehittyminen. Parasta on ollut myös se että se on näkynyt myös kentällä ja pelisuorituksissa. 

Treenit ovat olleet hyviä ja monesti myös raskaista. Valmentaja pitää kuitenkin huolta että intensiteetti ja tekemisen meininki säilyy koko ajan.

Voin lämpimästi suositella Sport Labin fysiikkavalmennusta kaikille aloittelijoista kilpa- ja huippu-urheilijoihin.

Kaisa

Sulkapallon harrastaja

Fysiikkavalmennuksen vaikutukset näkyivät hyvin nopeasti pelissäni. Sulkapallokentällä liike on nyt aivan uudella tasolla, kun jalkoihin oli saatu enemmän räjähtävää voimaa treenien kautta. Kentällä liikkuminen sujuu kevyesti ja palloihin ehtii paljon paremmin. Samanlaista parannusta ja kehitystä omaan peliin ei olisi voinut saada pelkän lajitreenin kautta.

 Treenit ovat sisältäneet sopivasti niin voimatreeniä kuin liikettä parantavaa jalkatyötreeniä sekä aerobista treeniä. Treenit ovat aina juuri sopivasti rankat, ja koko keho ehditään treenata joka kerta läpi. Harjoitteissa otetaan hyvin huomioon lajille ominaiset liikkeet.

Suosittelen Sport Labin valmennusta kaikille, jotka haluavat omaan lajiharjoitteluunsa lisäboostia fysiikkatreenin kautta. Sport Labin treeneissä on aina tekemisen meininki ja treenaaminen pienryhmässä on hauskaa sekä tehokasta!

Sulkapallo_Sport_Lab_

 

Muita Sport Labin valmennuksessa olevia urheilijoita on

 

Nella Nyqvist, Sulkapallo

Niilo Nyqvist, Sulkapallo

Toivo Pohjanpalo, Sulkapallo

Laura Hietaranta, Tennis

Stella Remander, Tennis

Sade Scharlin, Tennis

Oskar Antinheimo, Tennis

Oliver Saarinen, Tennis

Otto Leikola, Tennis

Milos Vujasinovic, Tennis

Alex Hietala, Golf

Matias Honkala, Golf

Atte Länsiluoto, Golf

Miko Äijänen, Squash

Milla Uusitalo, Squash

Jaakko-Antti Peltola

Fysiikkavalmentaja & Liikuntabiologi (LitM)

 

Fysiikkavalmentajana olen lähtenyt aina siitä että opetan ensisijaisesti ihmisille fyysisiä taitoja, oli harjoituksen teema tai yksilön tavoite mikä tahansa.

Valmennusmetodini ja näkemykseni siitä "mikä toimii" on hiotunut ja marinoitunut yli 10 valmennusvuoden kokemuksella liikunnan harrastajien, nuorten sekä kilpa- ja huippu-urheilijoiden parissa.

Haluan antaa kaikille valmennusasiakkailleni, käyttöön kaiken sen kokemuksen mitä olen urallani kerännyt.

Ajatuksiani fysiikkaharjoittelusta voi lukea lisää seuraavien blogitekstien ja mediajulkaisujen kautta

HVS Voimaharjoittelu ja tennis

Tennisliitto Porsche Junior Team Finland Fysiikkavalmennus

All about Strength & Conditioning in Squash

All about Strength & Conditioning in Squash part 2

Urheiluterapiaa Podcast - aiheena mailapelit

Kalevan henkilökuva

Pääkoutsin piinapenkissä

Jaakko-Antti_Peltola_Sport_Lab